Premierul Victor Ponta a acordat un interviu postului TV american CNBC in care s-a declarat optimist cu privire la cresterea economica a Romaniei, adaugand totodata ca tara noastra trebuie sa continue privatizarile.

'Avand in vedere suprasubscrierea inregistrata pe titlurile de stat romanesti dar si interesul foerte ridicat pentru recenta oferta de actiuni Romgaz, se poate spune ca ne aflam intr-un moment foarte bun. Sunt constient ca nu va dura la nesfarsit asa ca trebuie sa dovedim in viitor ca suntem angajati sa privatizam, sa facem reforme structurale, sa avem un mediu politic si economic stabil', a declarat Victor Ponta.

Primul ministru a mai afirmat ca Romania va inregistra o crestere economica de 2,2%, datorita reformelor din sectorul energetic, anului agricol bun si sectorului auto precum si cresterii capacitatii de accesare a fondurilor europene.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca Romania este gata sa adopte reformele cerute de creditorii internationali, care au sprijinit tara in timpul crizei financiare si ca spera ca Romania sa adere la zona euro, in pofida cresterii economice modeste inregistrata in prezent de cele 17 state membre ale zonei euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri