Bursa de la Bucuresti a stagnat in prima parte a sedintei, intr-o piata unde actiunile Transgaz (TGN) au coborat cu 0,54%, dupa ce joi au urcat cu 3,43%, in urma anuntului ca Fondul Proprietatea (FP) a vandut intregul pachet de titluri detinut la companie.

Actiunile Transgaz au scazut usor inca de la deschiderea sedintei de vineri, iar dupa primele sase minute de tranzactionare au atins cel mai redus nivel al zilei, de 181 lei, fiind cu 1,63% sub inchiderea de joi. La ora 13:12, titlurile companiei de transport al gazelor naturale erau cotate la 183 lei, cu 0,54% sub nivelul de joi.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni Transgaz de 16,3 milioane lei (din care cinci deal-uri de 5,7 milioane lei), suma reprezentand aproape doua treimi din lichiditatea pietei, de 26,4 milioane lei.

Deal-urile au fost realizate la preturi cu 6,36% si 0,82% sub inchiderea de joi. Majoritatea indicilor bursieri au inregistrat variatii de sub 0,1%. Indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a consemnat cea mai vizibila miscare, coborand cu 0,22%.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 26,4 milioane lei (5,9 milioane euro), cu 9% sub rulajul din prima parte a zilei anterioare, de 29 milioane lei (6,5 milioane euro). Actiunile Fondului Proprietatea au consemnat al doilea rulaj din piata, de 4,6 milioane lei, iar pretul a crescut cu 0,3%, la 0,8345 lei, scrie Mediafax.

Tribunalul Bucuresti respinge...
Citeste si: Cererea FP de chemare in judecata a Hidroelectrica a fost respinsa

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 0,3%, variatii reduse fiind inregistrate si de majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est. Pietele vest-europene au deschis indecis sedinta de tranzactionare de vineri, investitorii fiind precauti inaintea sedintei de saptamana urmatoare a conducerii Rezervei Federale a SUA (Fed).

Publicarea unor date economice bune din SUA au alimentat speculatiile investitorilor ca Fed va reduce mai devreme decat anticipau un program de achizitii de obligatiuni, in valoare de 85 miliarde de dolari pe luna. Lichiditatile foarte mari introduse astfel in sistemul financiar au sustinut pietele de capital la nivel global in ultimii ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Maxim istoric pentru actiunile Fondul Proprietatea