Bursa de la Bucuresti a scazut foarte usor, intr-o piata linistita, unde actiunile Fondului Proprietatea, BRD si Transgaz au asigurat peste 70% din lichiditatea totala, de 44,55 milioane lei (aproape zece milioane euro).

Cele mai tranzactionate au fost actiunile Fondului Proprietatea (13 milioane lei, din care un deal de 1,1 milioane lei), BRD ( 10,8 milioane lei, inclusiv trei deal-uri de 6,72 milioane lei) si Transgaz (8,41 milioane lei, din care trei deal-uri de 2,93 milioane lei).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat ziua in coborare cu 0,2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,5% peste nivelul de marti.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a inchis in stagnare. Titlurile SIF-urilor au consemnat scaderi cuprinse intre 0,4% si 1,15%, iar actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%.

In stagnare au incheiat ziua si cei doi indici extinsi ai BVB, BET-XT si BET-BK. Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de actiuni in functie de lichiditate, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%, la 0,835 lei, in timp ce titlurile BRD au crescut cu 0,46%, la 8,79 lei.

Actiunile Transgaz (TGN) au inchis la pretul de 184 lei, in crestere cu 0,38%.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 734.000 de lei, fata de 629.000 de lei marti. Aproape 70% din lichiditate au reprezentat transferuri cu actiunile Bucur Obor (BUCU) si Prospectiuni (PRSN).

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene inregistrau cresteri de pana la 1%, recuperand o parte din declinul de marti, in timp ce investitorii asteapta concluziile sedintei de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite.

Rezerva Federala ar putea anunta miercuri detalii privind calendarul reducerii programului de achizitii de obligatiuni din piata, decizie aflata in centrul atentiei investitorilor incepand din aceasta vara.

O parte dintre economisti anticipeaza ca cea mai puternica banca centrala din lume va tempera programul de stimulare a economiei dupa inchiderea sedintei de miercuri pe bursele europene, in urma imbunatatirii situatiei economice din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri