Cele mai tranzactionate au fost actiunile Fondului Proprietatea (13 milioane lei, din care un deal de 1,1 milioane lei), BRD ( 10,8 milioane lei, inclusiv trei deal-uri de 6,72 milioane lei) si Transgaz (8,41 milioane lei, din care trei deal-uri de 2,93 milioane lei).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat ziua in coborare cu 0,2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,5% peste nivelul de marti.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a inchis in stagnare. Titlurile SIF-urilor au consemnat scaderi cuprinse intre 0,4% si 1,15%, iar actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%.

In stagnare au incheiat ziua si cei doi indici extinsi ai BVB, BET-XT si BET-BK. Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de actiuni in functie de lichiditate, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%, la 0,835 lei, in timp ce titlurile BRD au crescut cu 0,46%, la 8,79 lei.

Citeste si:

Actiunile Transgaz (TGN) au inchis la pretul de 184 lei, in crestere cu 0,38%.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 734.000 de lei, fata de 629.000 de lei marti. Aproape 70% din lichiditate au reprezentat transferuri cu actiunile Bucur Obor (BUCU) si Prospectiuni (PRSN).

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene inregistrau cresteri de pana la 1%, recuperand o parte din declinul de marti, in timp ce investitorii asteapta concluziile sedintei de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite.

Rezerva Federala ar putea anunta miercuri detalii privind calendarul reducerii programului de achizitii de obligatiuni din piata, decizie aflata in centrul atentiei investitorilor incepand din aceasta vara.

O parte dintre economisti anticipeaza ca cea mai puternica banca centrala din lume va tempera programul de stimulare a economiei dupa inchiderea sedintei de miercuri pe bursele europene, in urma imbunatatirii situatiei economice din SUA.