Bursa de la Bucuresti a scazut foarte usor, intr-o piata linistita, unde actiunile Fondului Proprietatea, BRD si Transgaz au asigurat peste 70% din lichiditatea totala, de 44,55 milioane lei (aproape zece milioane euro).

Cele mai tranzactionate au fost actiunile Fondului Proprietatea (13 milioane lei, din care un deal de 1,1 milioane lei), BRD ( 10,8 milioane lei, inclusiv trei deal-uri de 6,72 milioane lei) si Transgaz (8,41 milioane lei, din care trei deal-uri de 2,93 milioane lei).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat ziua in coborare cu 0,2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,5% peste nivelul de marti.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a inchis in stagnare. Titlurile SIF-urilor au consemnat scaderi cuprinse intre 0,4% si 1,15%, iar actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%.

In stagnare au incheiat ziua si cei doi indici extinsi ai BVB, BET-XT si BET-BK. Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de actiuni in functie de lichiditate, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Banca Transilvania bate un...
Citeste si: Banca Transilvania bate un nou record pe Bursa

Actiunile Fondului Proprietatea au coborat cu 1,42%, la 0,835 lei, in timp ce titlurile BRD au crescut cu 0,46%, la 8,79 lei.

Actiunile Transgaz (TGN) au inchis la pretul de 184 lei, in crestere cu 0,38%.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 734.000 de lei, fata de 629.000 de lei marti. Aproape 70% din lichiditate au reprezentat transferuri cu actiunile Bucur Obor (BUCU) si Prospectiuni (PRSN).

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene inregistrau cresteri de pana la 1%, recuperand o parte din declinul de marti, in timp ce investitorii asteapta concluziile sedintei de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite.

Bursa a inchis saptamana in...
Citeste si: Bursa a inchis saptamana in scadere

Rezerva Federala ar putea anunta miercuri detalii privind calendarul reducerii programului de achizitii de obligatiuni din piata, decizie aflata in centrul atentiei investitorilor incepand din aceasta vara.

O parte dintre economisti anticipeaza ca cea mai puternica banca centrala din lume va tempera programul de stimulare a economiei dupa inchiderea sedintei de miercuri pe bursele europene, in urma imbunatatirii situatiei economice din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bittnet, evaluata pe AeRO cu 18% peste pretul platit de Carpathia