“Trebuie sa vedem in continuare doua lucruri: (i) evenimente punctuale majore de tipul listarilor si ofertelor de vanzare si (ii) continuarea procesului de imbunatatire si eficientizare permanenta a procedurilor, mecanismelor, institutiilor si imaginii pietei de capital. Sper ca anul electoral sa nu afecteze semnificativ in mod negativ nici economia Romaniei si nici piata de capital, dar cand vine vorba de anii electorali mereu exista incertitudini”, a declarat Razvan Pasol, directorul si presedintele Intercapital.

Primul scrutin de anul viitor va fi sustinut in perioada 22 – 25 mai, romanii urmand sa isi aleaga reprezentantii in Parlamentul European. Data alegerilor prezidentiale nu a fost inca stabilita, insa cel mai probabil acestea vor avea loc la finalul anului.

“2013 a fost un an bun, in general. Evenimentul anului a fost oferta Romgaz, fara indoiala, unul din cele mai importante evenimente din istoria pietei. Insa evenimentul nu a fost singular, daca ne amintim si de IPO Nuclearelectrica, SPO Transgaz, oferta de cumparare a FP, ofertele de obligatiuni UnicreditTiriac Bank, Raiffeisen Bank si Transelectrica, transferul Conpet de pe Rasdaq pe piata reglementata, etc.

Si indicatorii de tranzactionare stau bine. De la inceputul anului pana in prezent indicele BET ocupa locul 15 in topul cresterilor burselor nationale (locul 2 in regiune) cu +22,54% - a doua cea mai buna performanta anuala a indicelui din ultimii 8 ani, dupa anul de revenire 2009”, mentioneaza Pasol.

Citeste si:

Seful Intercapital se declarara multumit si de noua conducere a Bursei de Valori Bucuresti, in fruntea careia se afla din aceasta toamna polonezul Ludwik Sobolewski.

“Se vede un suflu nou la bursa, o abordare diferita a unora din aspectele activitatii BVB si planuri bune pentru viitor. Am o parere buna despre activitatea noii conduceri si sperante pentru viitor”, a declarat Razvan Pasol.

Brokerul s-a ferit sa faca estimari cu privire la evolutia indicilor BET si BET-FI de anul viitor, mentionand doar ca se asteapta la o continuare a performantelor pozitive din 2013.

Pana la sfarsitul zilei de joi, 19 decembrie, indicele BET crescuse in acest an cu 23,7%, in vreme ce indicele BET-FI urcase cu 20,9%.