Enel si ArcelorMittal au decis sa paraseasca proiectul de peste 6 miliarde de euro, astfel ca statul, prin Nuclearelectrica, va ramane unicul actionar implicat in proiect.

Nuclearelectrica are obligatia sa cumpere actiunile celor doua companii in EnergoNuclear in termen de 30 zile de la primirea notificarilor, la un pret egal cu 80% din valoarea nominala a actiunilor.

EnergoNuclear are un capital social de 146,15 milioane de lei, divizat in 37,1 milioane de actiuni, controlat in proportie de 84,65% de Nuclearelectrica. Valoarea unei actiuni este de 3,938 de lei.

Citeste si:

Compania Enel detine 3,39 milioane de actiuni la EnergoNuclear, echivalentul a 9,15% din titluri. Valoarea titlurilor este de 13,37 milioane de lei, astfel ca Enel va incasa de la Nuclearelectrica 10,7 milioane de lei.

ArcelorMittal are 2,3 milioane de actiuni EnergoNuclear, in valoare de 9 milioane de lei, reprezentand 6,2% din total. Prin vanzarea actiunilor catre Nuclearelectrica, ArcelorMittal va incasa 7,2 milioane de lei.

Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie, si este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din Romania.