Compania Transgaz va investi aproximativ 3,5 milioane euro intr-o magistrala de transport gaze in judetul Prahova, pe Valea Slanicului, care va avea o lungime de 36 de kilometri si va asigura alimentarea cu gaz a noua localitati, a anuntat, miercuri, Consiliul Judetean (CJ) Prahova.

Potrivit unui comunicat al CJ Prahova, in cadrul unei intalniri care a avut loc miercuri la sediul institutiei si la care au participat reprezentanti ai CJ, autoritati locale din Prahova, dar si presedintele Consiliului de Administratie al Transgaz, Ion Sterian, si secretarul de stat din Ministerul Energiei Mihai Albulescu s-a stabilit dezvoltarea unei conducte magistrale de transport gaze naturale pe ruta Ploiesti - Plopeni - Slanic.

Conform sursei citate, magistrala de transport gaze urmeaza a fi realizata de catre compania Transgaz, care va investi din fonduri proprii aproximativ 3,5 milioane de euro in acest gazoduct.

Prepedintele Consiliului Judesean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului Mediafax ca respectiva magistrala va avea o lungime de 36 de kilometri si va asigura alimentarea cu gaze a unui numar de noua localitati, iar Transgaz va investi in conducta magistrala, urmand ca autoritatile locale, impreuna cu distribuitorul de gaze care va castiga licitatia pentru alimentarea zonei, sa dezvolte reteaua de distributie in interiorul celor noua localitati.

Mircea Cosma a spus ca proiectul pentru dezvoltarea unei retele de alimentare cu gaze naturale pe Valea Slanicului dateaza inca din anul 2003, dar ca acest proiect nu s-a putut dezvolta din cauza ca in zona nu exista sursa de gaze, motiv pentru care trebuie adusa magistrala de la Buda, din apropiere de Ploiesti.

Potrivit sefului CJ Prahova, prin dezvoltarea acestui proiect se urmareste nu doar alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor de pe Valea Slanicului, ci si dezvoltarea turismului in zona, in conditiile in care orasul Slanic este cunoscut pentru salina care are proprietati curative si potential de dezvoltare turistica.

In plus, Mircea Cosma a precizat ca, prin construirea acestei magistrale de gaze, se creeaza o "bucla de inalta presiune", conducta putand fi legata de magistrala care asigura alimentarea cu gaze naturale pana in orasul Valenii de Munte, oras care atunci cand temperaturile sunt foarte scazute ramane fara alimentare cu gaze naturale din cauza ca acolo este capatul de conducta iar gazele nu mai ajung pana in acea zona ca urmare a consumului mare de pe retea.

"Prin construirea acestei magistrale se creeaza si premizele pentru dezvoltarea unei retele de gaze in nordul judetului, in zona Cheia - Maneciu", a mai spus Cosma.

Potrivit datelor furnizate de presedintele CJ Prahova, in prezent 59 din cele 104 localitati ale judetului sunt alimentate cu gaze naturale, in aceste localitati traind 64% din populatia judetului. Mircea Cosma a mai spus ca in anul 2000 doar 28 de localitati din Prahova erau conectate la o retea de alimentare cu gaze naturale si ca exista premisele ca pana in 2016 numarul localitatilor din judet care sa fie alimentate cu gaze naturale sa ajunga la 71.

Seful CJ Prahova a mai spus ca, prin introducerea de gaze naturale in localitati, se creeaza premisele dezvoltarii IMM-urilor, Cosma spunand ca exista zone in care oameni de afaceri doresc sa investeasca, dar unde investitiile nu se pot dezvolta pentru ca nu exista sursa de alimentare cu gaze. O astfel de localitate este comuna Balta Doamnei, situata intr-o zona cunoscuta pentru productia foarte mare de legume, unde un investitor si-a propus sa deschida o fabrica de conserve, dar asteapta ca localitatea sa fie conectata la reteaua de gaze naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri