"Aceasta amanare a fost aprobata ca urmare a solicitarilor primite din partea investitorilor interesati de procesul de reorganizare a activitatii Oltchim", potrivit unui comunicat al combinatului chimic transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezinta limita maxima de pret.

Companiile interesate sa cumpere actiunile detinute de Oltchim la Oltchim SPV pot depune oferte pana la 31 ianuarie. Selectia firmei care va cumpara toate actiunile Oltchim la Oltchim SPV va avea loc in 3 februarie.

Citeste si:

Compania germana PCC SE, principalul actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au decis, in urma cu peste o saptamana, sa nu participe la cea de-a doua licitatie pentru privatizarea combinatului.

Oltchim este in insolventa din ianuarie 2013.