Indicele increderii in economie a coborat cu 0,6 puncte, de la 95,3 puncte in decembrie la 94,7 puncte.

Increderea din sectorul comertului de retail, al industriei si cel al constructiilor a avut o evolutie negativa, in timp ce increderea consumatorilor si din sectorul serviciilor a inregistrat o usoara imbunatatire.

In zona euro, increderea in economie a crescut in ianuarie pentru a noua luna consecutiv, de la 100,4 puncte in decembrie la 100,9 puncte, atingand cel mai ridicat nivel din iulie 2011.

Citeste si:

Increderea este mai mare si in cele mai mari economii din uniunea monetara, Germania (+0,7 puncte) si Franta (+1,1 puncte).
Indicele de incredere din Germania se afla la cel mai ridicat nivel din august 2011, iar in Franta la un maxim atins dupa aprilie 2012. In Spania si Italia increderea a stagnat, in timp ce in Olanda a scazut.

Pe ansamblul Uniunii Europene, imbunatatirea increderii este mai pronuntata decat in zona euro, cu o crestere de 0,9 puncte, la 104,7 puncte, cel mai ridicat nivel dupa iunie 2011. Cea mai mare crestere, intre statele din afara zonei euro, a avut loc in Polonia (+1,7 puncte) si Marea Britanie (+1 punct).