Fondul Proprietatea cere statului sa renunte la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Proiectul nu poate fi finantat

Fondul Proprietatea solicita Guvernului sa renunte la proiectul de constructie al reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, a caror constructie costa 6,5 miliarde de euro, deoarece proiectul nu poate fi finantat, chiar si in eventualitatea in care ar fi profitabil.

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, considera ca nu exista niciun motiv pentru ca proiectele reactoarelor 3 si 4 de la cernavoda sa fie sistat.

“Nu exista niciun motiv pentru care Proiectul Unitatilor 3 si 4 ar trebui stopat. Daca discutam de finantare, Nuclearelectrica va participa in proiect cu activele existente, in principal constructiile civile existente pe amplasament, teren. Din acest punct de vedere, capitalizarea SNN nu are relevanta. Mai mult, utilizarea unor active existente care in prezent nu genereaza valoare si un flux de venituri suplimentare din operarea a doua noi reactoare, nu poate fi decat in beneficiul actionarilor SNN", a declarat Lulache.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Fondul Proprietatea crede că...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri