Gerea: Au fost companii care mi-au spus ca nu sunt dorite la privatizarea Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, care va demisiona luni din functie, spune ca unele companii i-au transmis ca nu ar fi dorite sa participe la privatizarea Oltchim, dar ca exista mai multe consortii si companii din China, Romania, Ungaria, Azerbaijan, Turcia si Rusia care vor sa preia combinatul.

"Stiam deja ca la Oltchim lucrurile nu stateau deloc bine. (...) Unii investitori mi-au spus ca n-ar fi tocmai doriti sa participe la privatizare. Din noiembrie am constatat ca interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii intr-adevar capabile sa opereze un astfel de combinat. Avem acum consortii din China, Romania, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia si avem discutii si cu companii din Rusia", a declarat Gerea, citat de Mediafax.

Gerea a preluat aceasta functie in urma cu mai putin de patru luni.

"Oltchim nu poate functiona decat integrat cu combinatul de la Pitesti", a mai spus Gerea.

In luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, a infiintat o noua firma, denumita Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezinta limita maxima de pret.

Citeste si:
Oltchim intra in faliment dupa sase ani de chin in insolventa
Oltchim intra in faliment...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Recent, creditorii Oltchim au aprobat prelungirea cu doua luni, din 31 ianuarie pana in 28 martie, a perioadei de vanzare a activelor companiei, la solicitarea potentialilor investitori. Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri