Producatorul american de camere video de inalta definitie GoPro, echipamente destinate in special pasionatilor de sporturi extreme, dar si celor care isi doresc sa isi pastreze amintirile din vacante, ia in calcul o posibila listare la Bursa, potrivit unui anunt al companiei.

Reprezentantii GoPro au completat la finalul saptamanii trecute o cerere pentru o posibila listare la Bursa, insa totul a decurs in secret. Acest lucru nu contravine in niciun fel politicilor din SUA care permit companiilor sa transmita cererea de listare fara ca aceasta sa fie facuta publica, decat cu putin timp inainte de listarea efectiva a companiei.
Data exacta pentru listare inca nu a fost stabilita, dar este de asteptat ca pana in vara actiunile companiei sa se tranzactioneze
JP Morgan va fi liderul consortiului de intermediere, din care vor mai face parte Citigroup si Bank of America, au precizat surse pentru CNBC.
Nick Woodman, CEO-ul GoPro, a inceput business-ul cu aproximativ 60.000 de dolari din fonduri proprii si a reusit sa faca din companie un business comercializat in peste 50 de tari. Woodman a spus in multe interviuri ca inca de la aparitie compania a fost profitabila.
Foxconn International Holdings a investit aproximativ 200 de milioane de dolari in GoPro la finalul anului 2012, iar grupul extimeaza valoarea companiei la 2,25 miliarde de dolari.

Sursa foto: GoPro.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri