Profitul Erste a scazut de opt ori in 2013

Grupul Erste a inregistrat anul trecut un profit net de 60 de milioane de euro, mai mic de opt ori fata de rezultatul obtinut in 2012, desi rezultatele Bancii Comerciale Romane au fost in linie cu semnalele transmise de conducere, a anuntat, marti, banca austriaca.

"In timp ce rezultatul operational, costul riscului si rezultatul subsidiarei romanesti BCR au fost in linie cu semnalele transmise de conducere, reducerea fondului comercial si efecte legate de taxare au afectat negativ profitul", se arata intr-un comunicat al Erste Group, citat de Mediafax.

Datele anuntate, marti, de Erste Group sunt bazate pe cifre preliminare, neauditate.

Erste Group a raportat in 2012 un profit net de 483,5 milioane euro, in conditiile unor provizioane in scadere la nivelul grupului si a majoritatii subsidiarelor, mai putin Romania si Croatia.

Situatia portofoliului de credite s-a imbunatatit anul trecut, rata imprumuturilor neperformante ramanand neschimbata, comparatie trimestru la trimestru, in timp ce gradul de provizionare a crescut raportat la anul anterior, se arata in comunicat.

Citeste si:
Explozia de cazuri COVID în Europa îi pune pe gânduri pe economiști
Explozia de cazuri COVID în...

Erste Group intentioneaza sa plateasca dividend pe 2013 pentru actiunile obisnuite. Propunerea finala a consiliului director in privinta dividendului va fi publicata odata cu prezentarea rezultatelor preliminare, la 28 februarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri