“Din partea Guvernului exista intreaga disponibilitate de a primi propunerile dumneavoastra si vrem ca aceste sugestii sa capete cat mai curand forma legislativa necesara. Am considerat necesar ca unul dintre consilierii mei sa trateze in special cele opt bariere identificate de catre reprezentantii pietei si care trebuie eliminate. Toate societatile care au capital de stat trebuie listate pentru a fi mai transparente, pentru a imbunatati profitabilitata, guvernanta corporativa si managementul”, a mentionat Victor Ponta.

Reprezentantii BVB, ASF si ai BNR au realizat o lista care cuprinde opt bariere ce impiedica dezvoltarea bursei locale.

Primul ministru a tinut sa atraga atentia asupra contextului foarte optimist care domina piata de capital romaneasca, dupa un an 2013 foarte bun.

“Exista acest moment bun de care trebuie sa profitam, dar este foarte important sa nu ne supraevaluam fortele si sa gandim pe termen lung aceasta colaborare dintre BVB, ASF, BNR si Guvern. (...) Apreciez apelul la moderatie facut de domnul Mugur Isarescu si vreau sa subliniez ca exuberanta in orice domeniu poate duce la esecuri neasteptate”, a concluzionat Ponta