Compania Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta de 4,89 miliarde de dolari, in crestere cu 6% comparativ cu nivelul de 4,61 miliarde de dolari din 2012, iar pierderile au fost reduse cu aproximativ 40%, la 98,97 milioane de dolari.

Compania a avut in 2012 pierderi de 163,03 milioane de dolari.

Situatiile financiare aferente anului trecut sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Rezultatele consolidate includ companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

Exporturile realizate de Rompetrol Rafinare au ajuns anul trecut la 1,7 miliarde de dolari, la fel ca in 2012.

Citeste si:
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti
Rompetrol Rafinare face o...

Pe partea de rafinare, reprezentata de rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, compania a raportat in 2013 o cifra de afaceri bruta de 4,4 miliarde de dolari, in crestere cu 3% fata de 4,27 miliarde de dolari in 2012, ca urmare a majorarii cantitatilor de produse petroliere vandute.

Pierderile din segmentul de rafinare au scazut, in intervalul analizat, cu 31%, de la 118,69 milioane de dolari in 2012, la 81,72 milioane de dolari.

Vanzarile de carburanti pe piata interna au crescut anul trecut cu 6%, ajungand la 1,6 milioane de tone, in timp ce exporturile au urcat cu 10%, la 1,4 milioane de tone, se precizeaza in comunicat.

Compania a produs anul trecut aproximativ doua milioane tone de motorina, cel mai ridicat nivel atins de rafinaria Petromidia de la punerea sa in fuctiune.

Citeste si:
Rompetrol deschide o noua benzinarie in Chisinau si ajunge la o...
Rompetrol deschide o noua...

In comunicat se precizeaza ca Rompetrol Rafinare a contribuit anul trecut cu 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat.

Cifra de afaceri bruta aferenta sectorului de distributie a carburantilor a crescut anul trecut cu 10%, de la 2,67 miliarde de dolari, la 2,94 miliarde de dolari.

"Rezultatele financiare au fost sustinute de cresterea cu 10% a volumelor de carburanti comercializate, optimizarea canalelor de distributie, dar si de programul de reducere a costurilor. La finalul anului 2013, vanzarile totale de carburanti (retail si en-gross) s-au ridicat la 1,56 milioane tone", se arata in comunicat.

La sfarsitul anului trecut, segmentul de distributie al companiei cuprindea 742 puncte de comercializare, incluzand reteaua de statii proprii, statii partener si statii mobile.

Citeste si:
Popescu, SAP Romania: Rompetrol si Groupama, clienti castigati in 2018
Cristian Popescu, SAP...

Compania a inregistrat anul trecut, pe segmentul de distributie a carburantilor, un profit net de 1,05 milioane de dolari, de la pierderi de 44,02 milioane de dolari in 2012.

Din activitatea de petrochimie compania a consemnat o cifra de afaceri bruta de 251,08 milioane de dolari, mai mare cu 2% fata de nivelul de 247,29 milioane de dolari in 2012.

Compania explica aceasta "crestere modesta" ca urmare a opririi planificate a rafinariei in luna martie a anului trecut.
Profitul net inregistrat de activitatea de petrochimie s-a ridicat la 37,86 milioane de dolari, fata de pierderi de 21,49 milioane de dolari in 2012.

Rompetrol Rafinare, prin divizia de petrochimie, este unicul producator de polipropilena si polietilena din Romania, se specifica in comunicat.

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazaha de stat KazMunaiGaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap