Compania hoteliera Aro Palace din Brasov, controlata de SIF Transilvania, va fi listata vineri pe sistemul alternativ de tranzactionare al bursei de la Sibiu, aceasta fiind a treia firma pe care societatea de investitii financiare o coteaza la Sibex in acest an.

SIF Transilvania detine 85,74% din actiunile Aro Palace, iar SIF Muntenia are 10,37% din titluri, scrie Mediafax.

La finalul anului 2012, pachetul detinut de SIF Transilvania la compania hoteliera era evaluat la 87,6 milioane lei, fiind a treia participatie in functie de importanta in portofoliul societatii de investitii financiare, potrivit raportului anual al SIF.

Compania hoteliera opereaza hotelul de 5 stele Aro Palace, hotelurile Capitol (3 stele), Coroana (2 stele), Aro Sport si Postavarul (ambele cate o stea), precum si restaurantele Cetate, Casa Padurarului, Panoramic si crama Cerbul Carpatin.

Aro Palace a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 20,9 milioane lei (4,7 milioane euro), usor sub nivelul din 2011 (21,6 milioane lei), si un profit brut de 176.000 de lei (40.000 de euro), fata de un castig de 116.000 de lei in anul 2011.

ASF ii retrage autorizatia...
Citeste si: Fratila ramane fara autorizatie la SIF3, din cauza ca are dosar penal

Aro Palace este a treia companie pe care SIF Transilvania o listeaza in acest an pe sistemul alternativ de tranzactionare al bursei de la Sibiu, dupa ce la finalul lunii ianuarie au fost cotate firmele Feper Bucuresti si Romradiatoare Brasov.

Desi sunt listate de aproape o luna la Sibex, cu actiunile Feper si Romradiatoare nu a fost realizata nicio tranzactie, potrivit datelor disponibile pe siteul Sibex.

Pana in luna ianuarie, pe sistemul alternativ de tranzactionare al Sibex erau cotate doar actiunile Prodplast Imobiliare, firma desprinsa din Prodplast si controlata de SIF Oltenia si presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, omul de afaceri Florin Pogonaru.

Razboiul de la SIF...
Citeste si: Razboiul de la SIF Transilvania se termina fara niciun rezultat


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Raiko Transilvania vrea sa se listeze pe AeRO in T3 2019