Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) obliga SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana sa lanseze o oferta de preluare la producatorul farmaceutic Biofarm (BIO), considerand ca cele doua societati de investitii financiare actioneaza concertat, informeaza Mediafax.

Decizia autoritatii vine in contextul in care SIF Banat-Crisana detine 50,01% din capitalul SAI Muntenia si 4,99% din capitalul SIF Muntenia. SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Banat-Crisana are un pachet de 21,3% din capitalul fimeri farmaceutice, iar SIF Muntenia un pachet de 32,98%, astfel ca societatile de investitii financiare detin peste 33% din actiunile Biofarm, pragul la care legislatia pietei de capital impune lansarea unei oferte de preluare pentru titlurile detinute de ceilalti actionari.

Potrivit deciziei emise marti de ASF, oferta va trebui initiata in cel mult 15 zile.

Vanzarile producatorului farmaceutic au crescut cu 12% anul trecut, la 117,57 milioane lei (26,6 milioane euro), iar profitul a urcat cu 21,7%, la 25,61 milioane lei (5,8 milioane euro).

Citeste si:
Biofarm in 2014: profit cu 15% mai mic, dar vanzari in crestere cu 9%
Biofarm in 2014: profit cu...

In actionariatului Biofarm se regaseste si SIF Moldova, cu 13,81% din actiuni.

Actiunile Biofarm au crescut semnificativ miercuri dimineata, dupa anuntul ASF, cel mai recent schimb fiind realizat la un pret de 0,3035 lei pe actiune, cu 11,58% peste referinta.

La aceasta cotatie, capitalizare Biofarm urca la 332,29 milioane lei.

Citeste si:
Biofarm vrea sa rascumpere actiuni de aproape 10 mil. euro
Biofarm vrea sa rascumpere...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SIF Muntenia va lansa oferta de preluare pentru Biofarm