Administratorul Fondului a selectat un consortiu de banci de investitii pentru a-i oferi suport in listarea secundara, format din Jefferies International Limited, ca unic consultant financiar din Marea Britanie, privind introducerea si admiterea la tranzactionare a actiunilor Fondului pe piata londoneza, impreuna cu BRD Societe Generale si Swiss Capital, drept consultati locali, si Clifford Chance Badea, consultant juridic al Fondului.

"Termenul limita este sfarsitul acestui an, dar daca lucrurile merg bine este posibil sa o facem pana in vara (...) Ar putea fi nevoie de unele clarificari si mici reglementari procedurale, dar vom incerca sa le rezolvam cat mai curand posibil. Trebuie sa discutam cu avocatii si brokerii, cu ASF, sa explicam cum functioneaza acest mecanism (prin care actiunile vor putea fi tranzactionate atat pe bursa de la Londra, cat si pe cea de la Bucuresti - n.r.). Cred ca mai degraba este o problema de educatie si de intelegere cum functioneaza acest proces, decat de necesitatea schimbarii unor reglementari", a declarat, vineri, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, intr-o conferinta de presa.

Tranzactionarea de actiuni intre Londra si Bucuresti ar putea fi realizata prin intermediul Depositary Interests (DIs) in Marea Britanie. "In acest scop, un depozitar inregistrat in Marea Britanie va face legatura intre piata de la Londra si cea de la Bucuresti prin detinerea de actiuni prin intermediul unui custode (cu sediul in Bucuresti) via Clearstream (sistem de compensare si decontare conectat la Depozitarul Central din Bucuresti) si emiterea de DIs in Londra", potrivit unui comunicat FP, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Alternativ, listarea poate fi realizata prin intermediul Global Depository Receipts (GDR), dar reglementarile din Romania restrictioneaza emiterea de GDR-uri doar pentru listarile initiale, si pentru ca Fondul sa poata emite astfel de instrumente este nevoie ca legislatia sa fie modificata sau ca Autoritatea de Supraveghere Financiara sa emita o exceptie in cazul Fondulului.

Recomandarea administratorului Fondului privind listarea secundara a Fondului Proprietatea la Londra va fi supusa votului la adunarea generala a actionarilor din data de 28 aprilie.

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com