O femeie broker, suspectata ca a furat de la 48 clienti si a manipulat piata de capital

Un agent de serviciu de investitii financiare este suspectat de DIICOT ca si-a insusit bunurile apartinand a 48 de persoane, pe care le gestiona si administra, incercand sa acopere pagubele create de ea insasi altor clienti, prin manipularea pietei de capital.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), inculpata V. M., in calitate de agent de serviciu de investitii financiare, si-a insusit si folosit in interesul sau, incercand sa acopere pagubele create de ea insasi altor clienti, bunurile apartinand unui numar de 48 de persoane vatamate pe care le gestiona si administra.

Totodata, exista suspiciunea ca la 22.08.2013, aceeasi V. M., fara sa aiba dreptul de a desfasura servicii de investitii financiare pentru persoana vatamata M. A, ce detinea un milion de actiuni cu simbol FP, a sustras de la Depozitarul Central, bunurile mobile respective, cauzand un prejudiciu de 840.000 lei, anunta Mediafax.

"Se retine totodata, ca in perioada 19.09.2013 - 23.10.2013, inculpata V.M sprijinita de suspectul D.D, angajat al unitati bancare, a procedat la efectuarea, cu intentie, de tranzactii care au lansat semnale false pe piata, determinand cresterea artificiala a pretului unor actiuni, in raport cu valoarea lor reala, cu scopul de a obtine rapid lichiditati. In acelasi context, inculpata a derulat tranzactiile ce constituiau pasii care conduceau la manipularea pietei utilizand procedee fictive", mai sustine DIICOT.

De asemenea, spun anchetatorii, V. M. este suspectata ca a falsificat notificari catre Depozitarul Central in sensul ca, participand la tranzactiile speciale (sell out), a atestat in formularele de raportare fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului constand in existenta acordurilor clientilor pentru efectuarea procedurilor respective.

Citeste si:
Accidentul de milioane de euro: Un Bugatti Chiron și un Porsche 911...
Accidentul de 3.400.000 de...

Agenta de investitii financiare a fost retinuta de procurorii DIICOT Valcea.

In acest dosar, procurorii DIICOT Valcea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si Serviciului de Combaterea a Criminalitatii Organizate Valcea, au facut 10 perchezitii domiciliare.

Conform Politiei Romane, in urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat 24 de hard-disk-uri, sase laptopuri, 13 stick-uri, 101 CD-uri, 61.590 de euro, 1.455 de dolari si 27.500 de lei.

Sursa foto: Shutterstock, broker

Citeste si:
Investițiile de capital românesc în start-up-urile locale au...
Investițiile de capital...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri