Desi preturile au scazut in cazul celor mai multe actiuni, volumele de tranzactionare au fost reduse si rulaje de peste 1 milion de lei au inregistrat titluri emise de doar cinci din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Tranzactiile cu actiuni au totalizat 20,89 milioane lei (4,64 milioane euro), cu aproape o treime peste rulajul din sesiunea anterioara, de 15,77 milioane lei (3,5 milioane euro).

Peste 40% din lichiditatea de miercuri a fost acoperita de tranzactiile cu actiunile Fondul Proprietatea (6,34 milioane lei) si SIF Transilvania (2,53 milioane lei).

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) si SIF Banat-Crisana (SIF1) au consemnat cele mai vizibile corectii in randul celor cinci SIF-uri, de 3,7% si, respectiv, de 3,43%.

Bittnet, evaluata pe AeRO cu...
Citeste si: Bittnet, evaluata pe AeRO cu 18% peste pretul platit de Carpathia

Actiunile Moldova (SIF2) au scazut cu 3,28%, titlurile SIF Muntenia (SIF4) au coborat cu 1,85%, iar ultimul transfer cu actiunile SIF Oltenia (SIF5) a fost operat la un pret cu 0,36% mai jos fata de inchiderea de marti.

La finalul zilei, indicele BET-FI s-a situat cu 2,03% sub inchiderea anterioara. Indicele include si actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au scazut cu 1,5%, la 0,79 lei.

In acelasi timp, indicele BET, a scazut cu 1,15%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plaseaza indicele BET-NG cu 1,07% sub inchiderea de marti.

Cei doi indici extinsi ai Bursei, BET-XT si BET-BK, au coborat cu 1,28% si, respectiv, cu 1,31%.

Banca Transilvania bate un...
Citeste si: Banca Transilvania bate un nou record pe Bursa

Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de actiuni in functie de lichiditate, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In ultima jumatate de ora de tranzactionare a fost realizat si un transfer deal cu actiunile BRD de 1,7 milioane lei. Schimbul a fost perfectat la un pret de 8,5 lei, cu 2,3% sub nivelul de marti.

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 1,21%, influentate de temerile investitorilor cu privire la incetinirea economiei Chinei si a tensiunilor din Ucraina.

Actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de miercuri, de asemenea, in scadere.

Bursa a inchis saptamana in...
Citeste si: Bursa a inchis saptamana in scadere

Autoritatile chineze urmeaza sa publice joi date privind productia industriala dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, datele au aratat cel mai mare declin al exporturilor dupa 2009.

In privinta Ucrainei, ministrul de Interne Arseni Iateniuk se va intalni miercuri, la Washington, cu presedintele Barack Obama si secretarul de Stat John Kerry. Iateniuk se va adresa joi Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite.

Preluarea controlului asupra Crimeei de catre Rusia a declansat cea mai grava criza in relatiile statului rus cu Occidentul de dupa Razboiul Rece.