Aproape 8% din SIF Muntenia s-a vandut intr-un minut

Pachete de actiuni reprezentand cumulat 7,86% din actiunile SIF Muntenia (SIF4) au fost vandute pentru 66,5 milioane lei (14,7 milioane euro), prin sase deal-uri realizate in decurs de un minut si la un pret cu 14,63% peste ultima cotatie de luni din piata principala.

Cel mai mare pachet, de 30 milioane de actiuni (3,71% din titlurile SIF Muntenia), a fost transferat la ora 16:57. Unii brokeri cred ca majoritatea actiunilor au fost vandute de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine aproximativ 5% din titlurile SIF Muntenia.

Anterior deal-urilor, pe piata principala actiunile SIF Muntenia erau in scadere cu 1,75%, fiind cotate la 0,9 lei, iar operatiunile insumau doar 222.000 de lei.

Dupa realizarea deal-urilor, scaderea actinilor SIF Muntenia a incetinit pe piata principala la 0,66%, titlurile fiind cotate la 0,91 lei.

Raportat la pretul la care au fost realizate deal-urile, SIF Muntenia este evaluata la 847,4 milioane lei (188 milioane euro), iar in functie de cea mai recenta cotatie din piata, capitalizarea bursiera a companiei este de 734,4 milioane lei (162,9 milioane euro).

Citeste si:
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească...
De teama coronavirus,...

Administratorul activelor SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, este controlat de SIF Banat-Crisana (SIF1), care detine 74,98% din actiuni. In luna februarie, SIF Banat-Crisana si-a intarit pozitia la SIF Muntenia dupa ce a cumparat 4,99% din actiunile societatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume
Setari Cookie-uri