Bursa din Sibiu va lansa contracte futures pe actiuni europene, noile instrumente urmand sa fie tranzactionate incepand cu data de 24 martie 2014. Contractele vor avea activ suport actiunile Adidas, Bayer, BMW, E.ON si Deutsche Bank, toate tranzactionate pe Bursa din Frankfurt.

Pretul de tranzactionare si marjele contractelor futures pe actiunile nemtesti vor fi denominate in lei. Astfel, pretul de tranzactionare va fi egal cu valoarea in Euro a actiunii activ suport dar va fi exprimat in lei la o paritate conventionala de 1 Euro = 1 Leu. In cazul acestor instrumente au fost stabiliti multiplicatori diferentiati pentru a oferi un echilibru intre castigul potential si marja necesara.

De exemplu, in cazul contractului futures DEADD, ce are activ suport actiunile Adidas AG, pretul de tranzactionare va fi de 75,84 (Euro pe Frankfurt Stock Exchange, respectiv Lei pe piata Sibex), iar multiplicatorul este de 10. Daca un investitor cumpara / vinde 1 contract DEADD la un pret de 75,84, orice variatie de 1 Euro a cotatiei va avea drept rezultat un castig / o pierdere de 10 lei in contul sau. Marja necesara pentru acest contract este de 40 de lei pentru o expunere de 758,4 de lei, oferind astfel un levier de 18,96.

In cazul contractului futures pe actiunile E.ON AG, tranzactionat sub simbolul DEEON si un multiplicator de 100, variatia cu 1 Euro a cotatiei contractului DEEON (de exemplu: de la 75 la 76 Euro/actiune) va avea drept rezultat o variatie de 100 lei in contul investitorului de la SIBEX.

Contractele futures cu activ suport actiuni germane nu beneficiaza in prezent de market making, insa Ovidiu Petru, directorul Sibex, spune ca Bursa va gasi “in cel mai scurt timp” un furnizor de lichiditate pentru acestea.

Viitorul BMW M3 va avea si o...
Citeste si: Viitorul BMW M3 va avea si o versiune cu roti motrice spate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Maserati, primul brand al Fiat Chrysler care va folosi tehnologia BMW