Guvernul britanic a atras miercuri 4,2 miliarde de lire sterline (5 miliarde euro) prin vanzarea unei participatii de aproximativ 8% din actiunile bancii Lloyds, privatizata partial in timpul crizei financiare mondiale din 2008.

Guvernul a vandut actiunile la 75,5 pence pe unitate, cu 4,6% mai putin fata de cotatia bursiera a bancii de la sfarsitul sedintei de marti, a anuntat miercuri intr-un comunicat compania de stat U.K. Financial Investments, care administreaza detinerea statului la banca.

Participatia guvernului la Lloyds Banking Group, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, a scazut astfel la putin sub 25%, de la 33%, scrie Mediafax.

Guvernul de la Londra a mai vandut in luna septembrie 6% din actiunile bancii pentru 3,2 miliarde lire (3,8 miliarde euro). Ambele operatiuni au fost destinate investitorilor institutionali.

In urmatoarele luni, statul ar putea efectua un plasament de actiuni Lloyds catre investitorii retail. Trezoreria britanica a anuntat in decembrie ca vrea sa ofere si contribuabililor oportunitatea de a prelua actiuni Lloyds detinute de stat.

Directorul general al bancii, Antonio Horta-Osorio, a declarat in luna februarie ca va cere, in a doua jumatate a acestui an, avizul autoritatilor pentru a distribui dividende, pentru prima data de la criza din 2008.

Lloyds a fost salvata de la colaps in 2008 printr-un bailout de 20 miliarde lire acordat de guvernul britanic, care a preluat astfel aproape 44% din actiunile bancii. Guvernul britanic a anuntat anterior ca ar trebui sa privatizeze participatia la un pret mai mare de 61 pence pe actiune pentru a nu iesi in pierdere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri