Guvernul a vandut actiunile la 75,5 pence pe unitate, cu 4,6% mai putin fata de cotatia bursiera a bancii de la sfarsitul sedintei de marti, a anuntat miercuri intr-un comunicat compania de stat U.K. Financial Investments, care administreaza detinerea statului la banca.

Participatia guvernului la Lloyds Banking Group, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, a scazut astfel la putin sub 25%, de la 33%, scrie Mediafax.

Guvernul de la Londra a mai vandut in luna septembrie 6% din actiunile bancii pentru 3,2 miliarde lire (3,8 miliarde euro). Ambele operatiuni au fost destinate investitorilor institutionali.

Citeste si:

In urmatoarele luni, statul ar putea efectua un plasament de actiuni Lloyds catre investitorii retail. Trezoreria britanica a anuntat in decembrie ca vrea sa ofere si contribuabililor oportunitatea de a prelua actiuni Lloyds detinute de stat.

Directorul general al bancii, Antonio Horta-Osorio, a declarat in luna februarie ca va cere, in a doua jumatate a acestui an, avizul autoritatilor pentru a distribui dividende, pentru prima data de la criza din 2008.

Lloyds a fost salvata de la colaps in 2008 printr-un bailout de 20 miliarde lire acordat de guvernul britanic, care a preluat astfel aproape 44% din actiunile bancii. Guvernul britanic a anuntat anterior ca ar trebui sa privatizeze participatia la un pret mai mare de 61 pence pe actiune pentru a nu iesi in pierdere.