CSKA Sofia are in palmares 31 de titluri de campioana si trei semifinale de cupe europene, fiind astfel cel mai de succes club din Bulgaria. La CSKA au jucat si romanii Florentin Petre si Ianis Zicu.

IPO-ul a inceput in urma cu o saptamana, in prima ora a ofertei fanii achizitionand peste 55.000 de actiuni. O actiune CSKA Sofia se vinde cu 3 leva (1,5 euro), subscrierea minima fiind de 10 actiuni. Oferta va fi considerata inchisa cu succes daca echipa de fotbal va reusi sa vanda 1.409.210 titluri, echivalentul a 2,1 mil. euro.

Alexander Tomov, presedintele CSKA, a declarat ca se asteapta sa vada subscrieri si din partea marilor investitori, nu doar din partea fanilor. Tomov este cel mai mare actionar al clubului, cu un pachet de 198.000 de titluri.

Citeste si:

CSKA Sofia are datorii de 8 mil. euro, o parte din banii proveniti din oferta urmand sa fie folositi pentru acoperirea acestora.

Daca in vestul Europei listarea unor cluburi de fotbal nu mai reprezinta o noutate, in partea de est a continentului acest lucru nu s-a intamplat niciodata pana acum. In Romania, Marian Iancu, fostul presedinte al clubului de fotbal Poli Timisoara, declara in 2010 ia in considerare listarea clubului in piata de capital, “pentru ca el sa devina proprietatea celor care se regasesc in culorile alb-violete”. Declaratiile nu s-au concretizat insa in niciun fel.

Steaua Bucuresti este in prezent cel mai titrat club de fotbal din Romania, insa patronul George Becali nu a mentionat niciodata ca ar lua in considerare o listare pe bursa.