O luna pana la sezonul dividendelor se inchide pe Bursa. La cat au ajuns randamentele?

Cu aproximativ o luna inaintea inchiderii perioadei in care investitorii mai pot sa cumpere actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a beneficia de dividendele oferite de companii, randamentele au coborat in general sub nivelul de 10%. Cum arata situatia actualizata a distributiilor de dividende si actiuni pe care societatile de pe BVB le-ar putea face in acest an?

Altur (ALT) se afla in continuare pe primul loc la capitolul randamente, cu un castig de 46,2%, in scadere fata de cel de peste 60% inregistrat in prima sedinta bursiera de dupa anuntul oficial. Urmatoarele pozitii in top sunt ocupate de Transelectrica si Conted, cu randamente ce depasesc 13%, potrivit unei statistici a casei de brokeraj Prime Transaction.

In cazul Petrom (SNP) si Romgaz (SNG), cele mai mari companii listate care ar putea sa ofere dividende in 2014, randamentele sunt de 7%, respectiv 7,6%. In afara clasicelor dividende oferite de companii, trei societati de pe Bursa vor propune in acest an si distributii gratuite de actiuni. Acestea sunt Aerostar (ARS), SIF Transilvania (SIF3) si Banca Transilvania (TLV).

Dividende 2014* Randamentul brut este calculat in functie de pretul de inchidere al actiunilor din sedinta de 04.04.2014 in cazul dividendelor propuse si in functie de pretul de inchidere din sedinta in care a fost aprobat dividendul pentru dividendele aprobate (CNTE, FP, TUFE)

Citeste si:
Transelectrica, profit de aproape patru ori mai mare la semestru
Transelectrica, profit de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri