Conducerea Ministerului Economiei propune listarea la bursa a Cupru Min Abrud, cosiderand ca producatorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, a declarat Sorin Gaman, director general adjunct in Directia Generala de Resurse Minerale din minister.

"Probabil se vor vinde actiuni la bursa, inca nu s-a stabilit, asta este o propunere a conducerii Ministerului Economiei", a afirmat Gaman. El a adaugat ca producatorul de cupru nu are datorii la stat si ca poate fi atractiva pentru investitori.

Cupru Min detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Producatorul de cupru a fost scos la vanzare in 2012, cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprita din cauza neintelegerilor cu castigatorul licitatiei, scrie Mediafax.

Dupa esecul privatizarii, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min. Investitorul, trader sau producator din domeniu, urma sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Statul a incercat anul trecut sa vanda concentratul de cupru al Cupru Min, insa cele doua companii interesate sa cumpere nu au depus oferte pana la termenul limita.

Citeste si:
Min.Economiei: Nu cred că se va pune problema să intervenim pe...
Min.Economiei: Există oricând...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri