Fondurile locale aveau la sfarsitul lunii martie 284.237 de investitori, in comparatie 271.547 la finele anului trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF). Numarul romanilor care si-au plasat banii in fonduri de investitii ar fi chiar mai mare, insa date AAF nu includ si plasamentele din fondurile straine distribuite pe piata locala.

Chiar si asa insa, cresterea numarului de investiori ramane una notabila in conditiile in care actiunile de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au pierdut in medie 4,4% in primul trimestru – prima scadere inregistrata in T1 de la inceputul crizei financiare.

Activele nete ale fondurilor locale au crescut in intervalul ianuarie-martie 2014 cu 10,5%, depasind 14 mld. lei (3,2 mld. euro).

De asemenea, activele nete ale fondurilor straine distribuite in Romania au avut in T1-2014 o crestere de 0,7%, pana la 1,5 mld. lei (352 mil. euro). Subscrierile nete in primele trei luni au fost totodata in crestere, totalul ajungand la 268 mil. euro.