15 Aprilie 2014

Cum a pierdut Warren Buffett 1 mld. dolari in trei luni



Cunoscutul investitor american Warren Buffett a pierdut, pe hartie, 1 mld. de dolari in primul trimestru din 2014, ca urmare a caderii actiunilor Coca-Cola in acest interval de timp, scrie UsaToday.com.

Actiunile Coca-Cola (KO) s-au depreciat cu 6,4% in T1, iar asta inseamna ca valoarea participatiei pe care Warren Buffett o detine in cadrul companiei s-a redus cu 1,1 mld. dolari, de la 16,5 mld. dolari - la cat era evaluata la inceputul anului.

Vanzarile anuntate de producatorul de bauturi in februarie au fost sub asteptarile analistilor, acesta reprezentand principalul element care a condus la caderea titlurilor KO. Multi investitori pun viitorul Coca Cola sub semnul intrebarii in conditiile unei evolutii modeste a vanzarilor si a faptului ca din ce in ce mai multe persoane devin preocupate de sanatatea lor.

Investitorii par sa ignore pentru moment faptul ca producatorul este dispus sa isi extinda aria de produse din oferta. Coca-Cola a cumparat Vitaminwater pentru 4,2 mld. dolari in 2007, iar in februarie a anuntat ca preia 10% din Green Mountain Coffee pentru 1,25 mld. dolari.

Coca-Cola este si una dintre companiile americane care fac printre cele mai mari distributii ale profitului catre actionari. In 2013, Coca-Cola a facut un profit de 8,6 mld. dolari iar 8,5 mld. dolari au revenit actionarilor prin intermediul dividendelor si programelor de rascumparare.

Sursa grafic: Yahoo! Finance



Citeste si