ROCA Management SRL, administratorul ROCA Investments, companie românească de private equity, a devenit cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

ROCA Management administrează portofoliul ROCA Investments, o companie de private equity prezentă de șase ani pe piața din România, cu specific de acționar majoritar, ce aplică un model unic pe piața locală - modelul buy & build, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri. După preluare, compania aplică o strategie transformațională și de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor românești cu potențial perspectiva de a deveni lideri regionali în sectoarele în care activează, în contextul unei abordări bazate pe inovație, generare de valoare adăugată reală și sustenabilitate.

Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments deține, ca acționar majoritar, două holdinguri specializate pe industrii strategice (materiale de construcții și agricultură) și un portofoliu de participații minoritare în cinci companii românești.

De la începutul activității pe piața locală, compania a investit în total 54 milioane de euro direct în companii din România și alte 55 de milioane de euro au fost investite de către companiile din portofoliu.

„Aderarea ROCA Management la Asociația Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a consolida și dezvolta piața de private equity din România”, a declarat Rudolf Vizental, Administrator ROCA Management și CEO Roca Investments.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri