ROCA Investments intră în acționariatul BICO Industries și țintește triplarea profitului în 5 ani

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluție de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești care au un viitor valid, se alătură acționariatului BICO Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei și cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă.

Reprezentanții ROCA precizează că parteneriatul este o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor românești pe această nișă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susținută. BICO are o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și 5% în Europa.

„Odată cu BICO Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. BICO Industries poate și merită să câștige pentru România prestigiul de a fi țara de proveniență pentru textile tehnice de top. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă. Aducem în acest parteneriat experiența noastră investițională acumulată în companii care sunt lideri naționali în domeniile lor”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

Plan de investiții de 5 ani

BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă. Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiții pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producție a companiei și profitul de aproape 3 ori.

De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, și deși a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să își înghețe activitatea de producție, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creștere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Am un sentiment bun care mă face să cred că suntem la începutul unei relații reușite și fructuoase. Când spun asta mă bazez pe acel gen de compatibilitate pe care am simțit-o încă de la începutul discuțiilor între noi și membrii echipei ROCA Investments. Ne așteptăm ca experiența și determinarea echipei noastre de management, combinate cu performanța dovedită în timp, profesionalismul și viziunea partenerilor noștri să creeze sinergia necesară unei povești de succes. Considerăm acest moment drept o validare a competențelor echipei BICO Industries prin intrarea în elita business-ului autohton”, a declarat Mihai Bîrliba, acționar majoritar BICO Industries.

Citeste si:
Vizental, CEO ROCA: Va urma o perioadă dificilă pentru multe...
Vizental, CEO ROCA: Va urma o...

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri