ROCA Investments continută investițiile în segmentul agrifood și anunță o tranzacție de 600.000 euro

ROCA Investments continută investițiile în segmentul agrifood și anunță o tranzacție de 600.000 euro într-o fermă piscicolă situată în localitatea Adrian, județul Satu Mare. Piscicola SA devine astfel al doilea business din agrifood în care ROCA investește.

Înființată la începutul anilor ‘70 și modernizată în ultimii ani, Piscicola SA, situată în localitatea Adrian, județul Satu Mare, este o fermă piscicolă pe cale să devină cea mai nouă companie în care ROCA Investments deține participații și al doilea business din această industrie în care ROCA Investments s-a implicat. Tranzacția cu Piscicola este în valoare totală de €600K și a ajuns în ultimele etape de finalizare.

În România, consumul de pește pe cap de locuitor nu doar că este un sfert din media europeană, dar peste 80% din peștele consumat la noi în țară are ca proveniență importul.

Pentru Piscicola, ROCA Investments își propune o dezvoltare pe zona de creștere a peștelui și de procesare, unde compania are deja certificări iar potențialul de dezvoltare este enorm. ROCA Investments se va implica în activitatea comerciala și managementul financiar cu scopul de a duce compania la urmatorul nivel.

Agri-food, domeniu rezistent la criză s-a probat în perioada recentă când serviciile legate de producția, conservarea și păstrarea hranei și-au confirmat importanța, este doar unul dintre sectoarele vizate de ROCA Investments pentru următoarele tranzacții.

Citeste si:
ROCA intră în acționariatul Artesana și vrea o nouă fabrică de lactate
ROCA intră în acționariatul...

Care este strategia de investitii a ROCA și ce le propune acționarilor

Strategia ROCA Investments urmărește în continuare consolidarea unui model de private equity adaptat la specificul și nevoile antreprenoriatului din România. Acest model oferă soluții de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești în impas, sub promisiunea de „skin in the game”. Mai exact, ROCA Investments le propune antreprenorilor români un parteneriat definit corect, în care se impart atât riscurile cât și beneficiile, iar deciziile se iau împreună.

În prima etapă după declanșarea pandemiei, prioritatea ROCA Investments a fost o intervenție rapidă pentru asigurea funcțiilor vitale, adică funcționarea companiilor în care deține participații. Pentru a înțelege impactul crizei în rândul acestora, ROCA Investments a simulat mai multe scenarii de stres, dublate de măsuri de echilibrare, în funcție de diverse variabile disruptive. Mai mult, a fost creat un capital de intervenție de 20% din sumele acrodate în fiecare companie, alocat continuității businessurilor, pentru a evita eventuale blocaje operaționale.

„Mă bucură faptul că după declanșarea pandemiei reușim să continuăm proiectul nostru de consolidare a companiilor românești. Mai mult, am simțit că este momentul să accelerăm, fiindcă promisiunea ROCA Investments este de a fi o soluție tocmai pentru astfel de momente, de dificultate. Strategia noastră este de a dezvolta un portofoliu «all seasons», prin care înțelegem acel mix, de domenii de activite și de riscuri, rezistent la recesiune. Susținuți de acționarii noștri, suntem în diverse faze de negociere și structurare a tranzacțiilor cu 4-5 companii, din domenii diverse de activitate. Cu una dintre ele suntem chiar în etapele finale de semnare”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Citeste si:
ROCA isi propune 10 investiții în anul 2020. Anul trecut, randament...
ROCA isi propune 10...

Dacă pe termen scurt tactica este de a gestiona incertitudinea prin pași mici, pe termen mediu ROCA Investments consideră că această criză poate deveni un adevărat catalizator pentru schimbarea modelelor de business. În același timp, economiile emergente, care au avantajul de a fi mult mai reziliente decât cele mature, pot deveni adevărate beneficiare ale acestor perioade. ROCA Investments explorează acest trend, și menține obiectivul de a avea 10 noi tranzacții până la finalul lui 2020.

Chiar și în această perioadă dominată de incertitudine, ROCA Investments a continuat procesul de analiză și negociere cu mai multe companii, iar în prezent este gata să își intensifice activitatea. ROCA Investment continuă să mizeze pe produse românești, sustenabile si scalabile, chiar și în cea mai tensionată perioadă pentru economie, consecvenți abordării de a vedea oportunități acolo unde alții văd doar riscuri.

Modelul de business ROCA Investments, bazat pe granularitate și pe diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor în care se implică, asigură o bună profitabilitate per ansamblu. Ulterior noii tranzacții, segmentarea industriilor în care ROCA Investments se implică va fi împărțită echilibrat între: agri food, servicii B2B, producție și logistică. Acestea sunt domeniile pe care ROCA Investments va miza și în continuare, fără a exclude posibilitatea de a se implica în industrii noi.

Citeste si:
Cseke Attila promite un program național de construire de creșe
Cseke Attila promite un...
Sursa foto: ALPA PROD_Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri