Bursa inchide in stagnare. FP, Romgaz si BRD au facut doua treimi din lichiditate

Piata a fluctuat usor inca de la deschidere, iar volumele de tranzactionare au fost foarte reduse in cazul majoritatii actiunilor. Pe piata principala, rulaje de peste 500.000 de lei au inregistrat actiuni emise de doar 8 din cele 83 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Investitorii au tranzactionat actiuni de 24,4 milioane lei (5,4 milioane euro), usor sub rulajul de marti, de 25 milioane lei (5,6 milioane euro). Aproape doua treimi din lichiditatea de miercuri a fost asigurata de transferuri cu actiunile Fondului Proprietatea (7,7 milioane lei), Romgaz (3,5 milioane lei) si doua deal-uri cu titluri BRD (3,8 milioane lei). Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 0,19%, la 0,81 lei, iar titlurile Romgaz au avansat cu 0,64%, la 34,7 lei, informeaza Mediafax.

Deal-urile cu actiunile BRD au fost realizate la 8,35 lei, pret similar ultimei cotatii de marti, iar pe piata principala cotatia acestor titluri a crescut cu 0,24%, la 8,37 lei, pe un rulaj de 382.000 de lei. Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat sedinta in stagnare, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,12% sub nivelul de marti.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri si al actiunilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,46%. Indicele extins BET-XT a scazut cu doar 0,14%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,11% sub inchiderea sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile si FP, dar si actiunile bancii austriece Erste (EBS).

Citeste si:
Bursa a început în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a...
Bursa de Valori Bucureşti a...

Actiunile OMV Petrom (SNP) au scazut cu aproape 1%, la 0,45 lei, pe un rulaj de 865.000 de lei, rezultat din doar 74 de tranzactii. Vanzarile de gaze naturale ale OMV Petrom au scazut in primul trimestru din acest an cu 18%, la 13,47 TWh, in principal ca urmare a unei iernii mai blande si a cererii mai reduse din partea termocentralelor, potrivit unui comunicat publicat miercuri de grupul austriac OMV, actionarul majoritar al celei mai mari companii din Romania.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 1,1 milioane lei, fata de 427.000 de lei in sedinta anterioara.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,5%, linia fiind urmata si de majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est, care au coborat cu pana la 0,4%. Bursa din Ucraina a crescut cu 1,2%, iar principalii indici ai pietei din Rusia, Micex si RTS exprimat in dolari, au coborat cu 0,5% si, respectiv, cu 0,6%.

Bursele vest-europene au fost usor pe rosu inca de la debutul sedintei, dupa ce un raport preliminar a indicat contractia industriei prelucratoare din China pentru cea de-a patra luna consecutiv.

Citeste si:
Clotilde: PNL și-a bătut joc de proiecte care ar fi făcut...
Clotilde Armand: PNL și-a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri