Valoarea tranzactiilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti in al doilea semestru din 2013 s-a ridicat la 6,22 miliarde lei (1,4 miliarde euro), din care o treime s-a realizat prin ordine online, potrivit primei statistici oficiale publicate de operatorul de piata de la trecerea la conturi globale.

Clientii societatilor de brokeraj ce au realizat 68% din rulajele de la BVB au lansat 338.322 ordine online in al doilea semestru al anului 2013, in timp ce clientii Tradeville au lansat peste 120.000 ordine online.

„Astfel, potrivit statisticilor interne care merg pe un scenariu conservator, circa un sfert din ordinele online de tranzactionare de la BVB au fost lansate de clientii Tradeville”, se mentioneaza intr-un raport al Tradeville.

Citeste si:

In perioada analizata, valoarea tranzactiilor online derulate de clientii Tradeville este de 200 milioane lei, ceea ce este echivalent cu o cota de 12,8% din totalul rulajelor online de la BVB. Firma de brokeraj mentioneaza ca majoritatea clientilor care au tranzactionat prin platforma online au renuntat la clasicle ordine off-line, pe hartie sau prin telefon.

Tradeville ocupa locul 11 in topul brokerilor de pe BVB in primul trimestru din 2014, cu tranzactii intermediate in valoare de 117,3 milioane lei si o cota de piata de 2,4%.