Rusanu face oferta de preluare la Comat Met. Pretul este sub cel propus la delistare

Familia fostului presedinte ASF Dan Rusanu va initia o oferta de preluare la Comat Met, la un pret usor sub cel propus actionarilor minoritari inaintea delistarii firmei, operatiune care insa a fost suspendata de institutie dupa ce a stabilit ca trebuie lansata oferta de preluare, scrie Mediafax.

Oferta de preluare a firmei de inchiriere a spatiilor pentru birouri si depozitare Comat Met Bucuresti (COMT) va fi lansata de Anca Daniela Rusanu, la pretul de 28,61 lei/actiune, cu 0,9% sub cotatia propusa inaintea delistarii, de 28,87 lei/actiune.

La Comat Met a existat o situatie mai complicata dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus derularea unei oferte de preluare la trei luni dupa ce AGA firmei a decis delistarea si cumpararea actiunilor de la actionarii care nu sunt de acord cu retragerea de pe piata Rasdaq.

Lansarea unei oferte de preluare a fost dispusa de ASF la finalul lunii martie, cu cateva zile inainte de inceperea perioadei de retragere din actionariatul firmei inaintea delistarii. In acest context, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a solicitat ASF sa clarifice urgent situatia de la Comat Met, iar institutia a suspendat pentru doua saptamani retragerea actionarilor din firma.

In ziua cand ASF a dispus suspendarea retragerii actionarilor inaintea delistarii, Comat Met a informat Bursa si Depozitarul Central ca pana la acel moment au fost inregistrate 114 cereri de retragere din actionariat si firma a achitat deja 1,3 milioane lei catre 24 de actionari pentru 46.028 de actiuni (11,73% din capitalul social).

Citeste si:
Dan Rusanu, fostul presedinte al ASF, a fost achitat
Dan Rusanu, fostul presedinte...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Ulterior, Anca Daniela Rusanu a depus la ASF documentatia pentru initierea unei oferte de preluare pentru un pachet de 38,4% din actiunile Comat Met, iar institutia a aprobat joi operatiunea. Oferta se va derula in perioada 5 - 23 mai si va fi intermediata de casa de brokeraj Estinvest.

Potrivit informatiilor prezentate de ASF, familia Rusanu si alti actionari cu care actioneaza concertat detin cumulat 61,5% din actiunile Comat Met. ASF arata, in decizia emisa la finalul lunii martie, ca Dan Rusanu detine direct 4,17% din actiunile Comat Met, iar familia sa inca 39,67% din titluri. Institutia mentioneaza in decizie ca Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, detine 17,66% din actiuni, in timp ce Laurentiu Coman (presedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din actiuni.

Pretul din oferta de preluare care va fi lansata este cu 43% peste cea mai recenta cotatie de la bursa a actiunilor Comat Met, inregistrata pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la pretul de 28,61 lei/actiune, firma este evaluata la 11,2 milioane lei.

Curtea de Apel Bucuresti a decis la inceputul lunii martie arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului presedinte ASF Dan Radu Rusanu. Rusanu a fost retinut, pe 25 februarie, in dosarul "Carpatica", dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Citeste si:
ASF: Asigurarea RCA, valabilă şi în format electronic
ASF: Asigurarea RCA, valabilă...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri