In 2012, compania a avut venituri de 35,1 milioane lei si un profit brut de 12,5 milioane lei. Activele pe care le administreaza au crescut anul trecut cu un miliard lei (226 milioane euro), la peste un miliard euro, echivalent lei.

"Pe langa subscrierile in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, anul 2013 marcheaza inceputul unei tendinte de crestere a interesului pentru fondurile cu capital protejat, care au atras in ultimele trimestre aproximativ 15% din subscrierile nete in fondurile administrare de Raiffeisen Asset Management", se arata intr-un comunicat al companiei.

Firma de administrare a investitiilor vizeaza in acest an, pe langa cresterea activitatii, sa explice mai bine investitorilor beneficiile cresterii duratei de detinere a unitatilor de fond, consilierea fortei de distributie pentru a sustine diversificarea portofoliilor investitorilor in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda.

Citeste si:

"O perioada de detinere mai lunga elimina impactul volatilitatii pietei pe termen scurt si este adecvata in contextul utilizarii cotatiilor de piata ca metoda de evaluare a obligatiunilor din portofoliile fondurilor, metoda estimata a fi implementata de Raiffeisen Asset Management pe parcursul anului 2015. De asemenea, pentru clienti care au deja o durata de detinere lunga, in conditiile unui profil de risc corespunzator, este avantajos sa isi orienteze o parte dintre plasamente catre fonduri cu capital protejat sau diversificate", se mai spune in comunicat.

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din Romania, dupa Erste Asset Management.