Raiffeisen Asset Management (RAM) a inregistrat anul trecut venituri din administrarea investitiilor de 54,2 milioane lei (12,6 mil. euro), in crestere cu 54% fata de 2012, si a obtinut un profit brut cu 70% mai mare, de 21,3 milioane lei (4,8 mil. euro), iar activele au depasit un miliard euro.

In 2012, compania a avut venituri de 35,1 milioane lei si un profit brut de 12,5 milioane lei. Activele pe care le administreaza au crescut anul trecut cu un miliard lei (226 milioane euro), la peste un miliard euro, echivalent lei.

"Pe langa subscrierile in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, anul 2013 marcheaza inceputul unei tendinte de crestere a interesului pentru fondurile cu capital protejat, care au atras in ultimele trimestre aproximativ 15% din subscrierile nete in fondurile administrare de Raiffeisen Asset Management", se arata intr-un comunicat al companiei.

Firma de administrare a investitiilor vizeaza in acest an, pe langa cresterea activitatii, sa explice mai bine investitorilor beneficiile cresterii duratei de detinere a unitatilor de fond, consilierea fortei de distributie pentru a sustine diversificarea portofoliilor investitorilor in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda.

"O perioada de detinere mai lunga elimina impactul volatilitatii pietei pe termen scurt si este adecvata in contextul utilizarii cotatiilor de piata ca metoda de evaluare a obligatiunilor din portofoliile fondurilor, metoda estimata a fi implementata de Raiffeisen Asset Management pe parcursul anului 2015. De asemenea, pentru clienti care au deja o durata de detinere lunga, in conditiile unui profil de risc corespunzator, este avantajos sa isi orienteze o parte dintre plasamente catre fonduri cu capital protejat sau diversificate", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe...
Managerii de bani raspund: de...

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din Romania, dupa Erste Asset Management.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Norofert crește cu peste 20% în prima zi pe Bursa de Valori București
Setari Cookie-uri