Surse din piata sunt de parere ca vanzatorul ar putea fi fondul Business Capital for Romania-Opportunity Fund Cooperatief, care detinea potrivit celor mai recente informatii 29,61% din actiunile Argus.

Fondul Business Capital for Romania-Opportunity Fund Cooperatief, inregistrat la Amstedam, este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste, proprietarul BCR, si Pogonaru sunt si printre cei mai mari actionari ai SIF Oltenia (SIF5), actionarul majoritar al Argus cu un pachet de 55,89% din titluri.

In luna iunie a anului trecut, SIF Oltenia si fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumparat 46,4% din actiunile Argus detinute indirect de omul de afaceri Catalin Chelu.

Tranzactia a impins aproape de jumatatea sedintei lichiditatea pietei Rasdaq peste rulajul platformei principale BVB.

BCR isi consolideaza...
Citeste si: BCR se reorganizeaza si o numeste pe Anca Petcu in functia de CTO

Transferul a avut loc la pretul de 3 lei pe actiune, cu 7,91% peste inchiderea de joi, de 2,78 lei.

La acest pret, capitalizarea de piata a producatorului de ulei vegetal din Constanta este evaluata la 107,3 milioane lei (24,2 milioane euro).

Argus Constanta a incheiat primul trimestru cu o cifra de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublu fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.

Argus a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse fata de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

6 lucruri de care sa tii cont...
Citeste si: Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi o institutie financiara

In urma transferului de actiuni compania a reusit sa acceseze credite pentru achizitia de materie prima suficienta, se mentioneaza in raportul Argus.

Compania mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari in luna aprilie.

Sursa foto: Ulei, Shutterstock.com