SIF Transilvania (SIF3) nu a gasit cumparatori pentru pachetul de 56,72% din actiunile COMCM Constanta (CMCM) scos la vanzare printr-o oferta publica, intrucat pretul cerut a fost cu aproximativ 25% peste cotatiile la care titlurile firmei de constructii au fost tranzactionate pe piata Rasdaq.

SIF Transilvania a derulat in perioada 22 aprilie - 22 mai o oferta prin care a scos la vanzare 56,72% din actiunile COMCM, pentru care a cerut 33,5 milioane lei (7,6 milioane euro), scrie Mediafax. SIF Transilvania a cerut un pret de 0,2504 lei/titlu, in timp ce cotatia actiunilor a oscilat pe piata Rasdar in imediata apropiere a nivelului de 0,2 lei pe rulaje foarte reduse.

Potrivit celor mai recente raportari, fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Fratila detine impreuna cu familia 31,66% din actiunile COMCM, iar SIF Transilvania controleaza 56,72%. Intre Fratila si SIF Transilvania au aparut in 2011 o serie de divergente privind controlul companiei Scut. Fratila sustinea atunci ca detine indirect controlul Scut, prin participatia de la COMCM si cea de la Scut.

Fratila si SIF Transilvania au ajuns totusi la o intelegere in luna aprilie 2013, cand fostul arbitru de fotbal a fost numit presedinte CA la COMCM. Pe site-ul companiei figureaza doua proiecte in lucru, respectiv blocuri locuinte ieftine pentru tineri – etapa IV – blocurile 14 si 15 (proiect al Primariei Constanta - n.r.)) si extindere complex cazare - COMCM – Scut.

Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 21 milioane lei, fata de 20,3 milioane lei in anul 2012. Pe de alta parte, profitul net a scazut la putin peste 1 milion de lei, fata de 2,8 milioane lei. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile COMCM a fost realizata in sedinta bursiera de miercuri, cand pretul a crescut cu 5%, la 0,21 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 49,6 milioane lei (11,2 milioane euro).

Citeste si:
Fratila ramane fara autorizatie la SIF3, din cauza ca are dosar penal
ASF ii retrage autorizatia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Compania farmaceutica Walmark, vanduta catre germanii de la Stada