Fondul Proprietatea (FP) a incheiat plasamentul privat prin care a vandut un pachet de 4,99% din actiunile Romgaz (SNG), pretul rezultat in urma operatiunii fiind de 33,5 lei/actiune, un discount de aproape 6% fata de cotatia bursiera anterioara anuntului. Avand in vedere pretul incasat de FP, Romgaz este evaluata la aproape 4 mld. dolari.

FP a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari) in urma tranzactiei, potrivit unui comunicat publicat marti de Fond. Pretul de 33,5 lei/actiune rezultat in urma tranzactiei este cu 5,89% sub cotatia bursiera de 35,6 lei/actiune inregistrata cu putin timp inainte de inchiderea sedintei de luni pe Bursa de la Bucuresti, anterior anuntarii plasamentului privat, care a fost lansat luni seara.

In cazul certificatelor de depozit (GDR) tranzactionate pe bursa de la Londra vandute de FP in cadrul plasamentului a rezultat un pret de 10,32 dolari/titlu.

Goldman Sachs International a actionat ca bookrunner exclusiv al tranzactiei, iar Erste Group Bank AG a fost joint lead manager. Plasamentul a fost destinat investitorilor calificati si a inceput luni seara. Fondul si-a redus astfel participatia la Romgaz de la 15% la 10,01%.

Discountul de aproximativ 6% oferit investitorilor este apropiat de reducerile de pret oferite in cadrul altor plasamente private realizate anterior de Fond, cu actiuni Transgaz (TGN) si OMV Petrom (SNP).

Compania Romgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din titluri. Un pachet de 15% din actiuni sunt libere la tranzactionare pe Bursa. Actiunile Romgaz au scazut marti pe Bursa de la Bucuresti cu 3,37%, la 34,4 lei. La acest pret, capitalizarea de piata a companiei este de 13,25 miliarde lei (3 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri