FP a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari) in urma tranzactiei, potrivit unui comunicat publicat marti de Fond. Pretul de 33,5 lei/actiune rezultat in urma tranzactiei este cu 5,89% sub cotatia bursiera de 35,6 lei/actiune inregistrata cu putin timp inainte de inchiderea sedintei de luni pe Bursa de la Bucuresti, anterior anuntarii plasamentului privat, care a fost lansat luni seara.

In cazul certificatelor de depozit (GDR) tranzactionate pe bursa de la Londra vandute de FP in cadrul plasamentului a rezultat un pret de 10,32 dolari/titlu.

Goldman Sachs International a actionat ca bookrunner exclusiv al tranzactiei, iar Erste Group Bank AG a fost joint lead manager. Plasamentul a fost destinat investitorilor calificati si a inceput luni seara. Fondul si-a redus astfel participatia la Romgaz de la 15% la 10,01%.

Discountul de aproximativ 6% oferit investitorilor este apropiat de reducerile de pret oferite in cadrul altor plasamente private realizate anterior de Fond, cu actiuni Transgaz (TGN) si OMV Petrom (SNP).

BVB: Valoarea tranzactiilor...
Citeste si: BVB: Valoarea tranzactiilor a scazut cu 7,3% in aceasta saptamana

Compania Romgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din titluri. Un pachet de 15% din actiuni sunt libere la tranzactionare pe Bursa. Actiunile Romgaz au scazut marti pe Bursa de la Bucuresti cu 3,37%, la 34,4 lei. La acest pret, capitalizarea de piata a companiei este de 13,25 miliarde lei (3 miliarde euro).