“Propunerea de swap a fost refuzata destul de rapid de catre reprezentantii statului, asa ca mai ramanea varianta vanzarii actiunilor pe care le detinem la subsidiare. Guvernul a decis insa ca ar fi o decizie prea riscanta din punct de vedere politic si astfel prefera sa astepte schimbarea actionariatului companiei dupa privatizare si un nou Consiliu de Administratie in care sa fie reprezentati noii actionari. Va fi nevoie de trei luni dupa listarea pe bursa a Electrica astfel incat compania sa aiba un nou board si sa avem cu cine sa discutam”, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Fondul detine cate 22% din Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud si Electrica Furnizare – cele patru subsidiare ale Electrica.

Greg Konieczny afirmase anterior ca Fondul vrea sa preia 22% din actiunile Electrica in schimbul actiunilor din subsidiare. O a doua varianta inaintata de seful FP era aceea de a vinde actiunile subsidiarelor catre Electrica. Aceasta este de altfel varianta pe care Fondul mai mizeaza si in prezent.

“Teoretic, un nou program de rascumparari ar putea avea loc la sfarsitul lui 2014”

Intrebat daca Fondul Proprietatea va desfasura un nou program de rascumparare in cea de-a doua parte a anului 2014, Konieczny a evitat un raspuns transant, insa a lasat sa se inteleaga faptul ca acest lucru este posibil incepand cu lunile septemrbie-octombrie, daca FP primeste aprobarile necesare.

Fondul Proprietatea vrea...
Citeste si: FP vrea Salrom pe Bursa si negociaza un deal cu actiuni Electrica

Pot spune ca da, teoretic poate exista un nou program de rascumparare a actiunilor in ultimele luni ale anului - Greg Konieczny, Fondul Proprietatea

“Ma astept ca procedurile de reducere a capitalului si anulare a celor 1,1 miliarde de actiuni pe care le-am rascumparat in cel de-al doilea program sa fie finalizate in septembrie-octombrie. Nu pot sa ma pronunt acum daca vom face un alt program de rascumparari imediat dupa aceasta data, dar pot spune ca da, teoretic poate exista un nou program de rascumparare a actiunilor in ultimele luni ale anului”, a raspuns Konieczny unei intrebari legate de perioada urmatoarului program de rascumparari pe care Fondul il va desfasura.

Fondul asteapta inregistrarea la Registul Comertului a reducerii capitalului social si a anularii a 9% din propriile actiuni, titluri ce au fost obtinute in cel de-al doilea program de rascumparare desfasurat in aprilie – decembrie 2013. FP desfasoara si in prezent un program de rascumpare prin care sunt vizate 253 milioane actiuni (1,89% din capital),

Tanase, BVB: Oricine investea...
Citeste si: Cat ai fi castigat daca investeai lunar 100 de lei pe BVB din 98"