“Personal eu urmaresc foarte atent idicatorul ‘Andreea Esca’ si pana acum acest indicator nu m-a dezamagit. Cand Andreea Esca iese la TV si spune ca bursa si actiunile au crescut, atunci este clar momentul sa vinzi”, a spus Grigore Chis, referindu-se evident la faptul ca trendurile de crestere ale pietei sunt de obicei la final atunci cand si publicul general afla despre aceste evolutii.

Chis a vorbit si despre relatia pe care brokerii o au cu investitorii atunci cand acestia din urma refuza sau ignora recomandarile.

Personal eu urmaresc foarte atent idicatorul ‘Andreea Esca’ si pana acum acest indicator nu m-a dezamagit. Cand Andreea Esca iese la TV si spune ca bursa si actiunile au crescut, atunci este clar momentul sa vinzi - Grigore Chis, Broker Cluj

“Riscurile sunt ale clientului, la fel ca si profitul. Poti sa ii recomanzi anumite lucruri insa daca insisti prea mult devine ceva riscant. Am trecut prin multe si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa lasi investitorul sa faca asa cum vrea el daca insista. In 2007 am avut cazuri cand le-am recomandat sa iasa din piata, apoi actiunile au mai crescut putin. Ce s-a intamplat ulterior? Mi-au batut la usa si s-au plans ca au pierdut cresterea din cauza mea”, a mentionat Chis.

Castiguri din investitii de...
Citeste si: Castiguri din investitii de peste 10%? Un unicorn in urmatorii ani

O alta intrebare a celor prezenti la Forumul Investitorilor a fost legata de nivelul recomandat al alocarii investitiilor in functie de varsta. Potrivit lui Adrian Codirlasu, vicepresedinte CFA Romania si director de risc in cadrul UniCredit Tiriac Bank, nivelul de risc asumat ar trebui sa fie invers proportional cu varsta investitorului.

“In principiu cu cat investitorul este mai tanar, cu atat ar trebui sa aiba o pondere mai mare de actiuni in portofoliu. Regula de baza este 100, din care scazi varsta investitorului, rezultand astfel procentul recomandat de investitii in actiuni”, a explicat Adrian Codirlasu.

Bursa de Valori Bucuresti a organizat pe 28 si 29 iunie, la Neptun, prima editiei Forumului pentru Investorilor de Retail, eveniment la care au participat peste 100 de traderi si investitori de pe BVB.

Sentimente.ro a inlocuit...
Citeste si: Sentimente.ro a integrat inteligenta artificiala: cat i-a costat