Administratia Finantelor Publice Ialomita cere in instanta deschiderea procedurii de insolventa impotriva companiei Amonil Slobozia (AMO), care a acumulat datorii de 5,5 milioane lei catre stat.

"Tribunalul Ialomita a comunicat cererea de deschidere a procedurii insolventei formulata de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita impotriva Amonil", se arata intr-un anunt publicat vineri de companie, pe Bursa, potrivit Mediafax.

Compania poate formula contestatie in termen de 10 zile, iar instanta nu a stabilit inca primul termen de judecata. Potrivit site-ului ANAF, Amonil a acumulat pana la 31 martie datorii de 5,49 milioane lei catre stat, din care 5,19 milioane lei reprezinta dobanzi si penalitati. Alte 265.510 lei reprezinta restante in contul impozitului pe salarii, iar 34.605 lei reprezinta impozitul pe profit.

Actiunile Amonil s-au prabusit cu 14,08% vineri dimineata pe bursa de la Bucuresti, la 0,61 bani. La acest pret, capitalizarea de piata a companiei este de 6,78 milioane lei. In anul 2011, Amonil si-a schimbat obiectul principal de activitate din producator de ingrasaminte in producator de energie electrica, dupa ce compania a pierdut in 2009 principalele active de productie in favoarea firmei Chemgas Holding Corporation. Actionarii Amonil sunt firmele Jovline si Zalois, inregistrate in Belize, care detin impreuna 50,4% din companie, si Salink Limited, inregistrata in Cipru, cu 13,54% din titluri. Restul de 36% din actiuni sunt libere la tranzactionare pe Bursa.

Citeste si:
10 motive pentru a-ti aduce afacerea pe bursa
10 motive pentru care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Amenda de 150.000 de euro pentru Raiffeisen Bank de la ANSPDCP