Firma Calipso Oradea (CAOR), detinuta de SIF Banat-Crisana (SIF1), vrea sa vanda 41 de spatii comerciale din portofoliu pentru cel putin 18 milioane de lei (4 milioane de euro), printr-o licitatie care se va desfasura la inceputul lunii septembrie, scrie Mediafax.

Activele sunt situate in Oradea, cu exceptia a doua spatii comerciale din localitatile Haieu si Sanmartin, in apropiere de Oradea, se arata intr-un comunicat transmis de Calipso Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Spatiile comerciale sunt vandute la pachet, iar cumparatorul se obliga sa achizitioneze si toate mijloacele fixe si obiectele de inventar care le insotesc la pretul fix de 620.000 de lei. Printre cele 41 de spatii comerciale se numara si o cofetarie, un laborator si un atelier.

Licitatia va avea loc la sediul din Oradea al firmei pe 4 septembrie, data pana la care participantii trebuie sa faca dovada indeplinirii mai multor conditii, inclusiv constituirea unei garantii de participare de 2,7 milioane de lei.

Vanzarea activelor a fost aprobata de actionari in luna mai, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial in iunie. Tot in luna mai, actionarii au mai aprobat schimbarea numelui societatii Calipso in SIF Hoteluri si au mandatat Consiliul de Administratie sa analizeze diferite oportunitati de a prelua afaceri din domeniul turismului in Romania.

In acelasi timp, domeniile secundare de activitate ale firmei au fost completate cu "activitati ale holdingurilor" si "alte activitati de creditare". In martie anul trecut, SIF Banat-Crisana anunta ca va infiinta doua holdinguri care vor cuprinde firmele din sectorul imobiliar si cel hotelier, la care societatea de investitii financiare este actionar majoritar.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crisana. Cladirea a fost construita prin intermediul firmei Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crisana detine 98,66% din actiuni.

Hotelul a fost deschis in luna septembrie si are o capacitate de 147 de camere, patru sali de conferinta, o sala de receptii si un restaurant cu specific mediteranean. DoubleTree by Hilton este un brand hotelier international sub care functioneaza in prezent peste 300 de hoteluri in toata lumea.

Actiunile Calipso au fost tranzactionate cel mai recent in 12 august, la pretul de 2,44 lei/titlu, cotatie la care compania are o capitalizare de 50,23 milioane de lei (11,32 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri