Elliott Associates, fondul speculativ american care controleaza cel mai mare pachet de actiuni al Fondului Proprietatea (FP), a reintrat la cumparare pe actiunile FP, achizitiile facute de acestia propulsand titlurile la noi maxime.

Elliott a cumparat prin intermediul Manchester Securities 26 milioane de actiuni FP, reprezentand 0,19% din capitalul FP. Tranzactia a fost realizata la un pret mediu de 0,882 lei/actiune, valoarea totala ajungand la aproape 23 mil. lei. (5,2 mil. euro).

Elliott Associates controleaza circa 15% din Fondul Proprietatea, fiind astfel cel mai mare actionar al societatii.

Luni, in ziua in care americanii au facut achizitiile, Fondul Proprietatea a crescut puternic pe Bursa de Valori Bucuresti (+2,5%) si a inregistrat unul dintre cele mai mari rulaje din ultima perioada (36,2 mil. lei). Brokerii au speculat ca evolutia a fost generata de asteptarile investitorilor ca FP sa initieze in perioada urmatoare, conform planurilor, al patrulea program de rascumparare de actiuni.

Pe 15 septembrie a expirat termenul legal de doua luni de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor privind reducerea capitalului social aferenta anularii acțiunilor achiziționate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare, moment de la care Autoritatea de Supraveghere Financiara poate emite decizia de anulare.

Citeste si:
Hidroelectrica mai face un pas spre bursa: compania selecteaza...
Hidroelectrica mai face un...

Actiunile FP cresteau si in cursul sedintei de marti pe Bursa, cu 1,4%, ajungand la o noua cotatie maxima (0,912 lei/actiune).

Foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri