17 Septembrie 2014

Americanii de la Eliott fac noi achizitii la Fondul Proprietatea si imping actiunile la maxime



Elliott Associates, fondul speculativ american care controleaza cel mai mare pachet de actiuni al Fondului Proprietatea (FP), a reintrat la cumparare pe actiunile FP, achizitiile facute de acestia propulsand titlurile la noi maxime.

Elliott a cumparat prin intermediul Manchester Securities 26 milioane de actiuni FP, reprezentand 0,19% din capitalul FP. Tranzactia a fost realizata la un pret mediu de 0,882 lei/actiune, valoarea totala ajungand la aproape 23 mil. lei. (5,2 mil. euro).

Elliott Associates controleaza circa 15% din Fondul Proprietatea, fiind astfel cel mai mare actionar al societatii.

Luni, in ziua in care americanii au facut achizitiile, Fondul Proprietatea a crescut puternic pe Bursa de Valori Bucuresti (+2,5%) si a inregistrat unul dintre cele mai mari rulaje din ultima perioada (36,2 mil. lei). Brokerii au speculat ca evolutia a fost generata de asteptarile investitorilor ca FP sa initieze in perioada urmatoare, conform planurilor, al patrulea program de rascumparare de actiuni.

Pe 15 septembrie a expirat termenul legal de doua luni de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor privind reducerea capitalului social aferenta anularii acțiunilor achiziționate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare, moment de la care Autoritatea de Supraveghere Financiara poate emite decizia de anulare.

Actiunile FP cresteau si in cursul sedintei de marti pe Bursa, cu 1,4%, ajungand la o noua cotatie maxima (0,912 lei/actiune).

Foto: Shutterstock



Citeste si