Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza participantii la piata ca, odata cu adoptarea noii arhitecturi de piata cu platforme separate de tranzactionare si post-tranzactionare, dubleza numarul de cotatii acordate market-makerilor si furnizorilor de lichiditate la BVB, facilitand activitatea de tranzactionare a acestora si listarea de noi instrumente cu regim de cotare intensiva.

Reprezentantii BVB spun ca odata cu marirea capacitatii de procesare va fi redus si timpul de executie al ordinelor cu 50%, iar procesul de tranzactionare va fi eficientizat.

“Specializarea sistemului Arena in doua platforme distincte, utilizand aceeasi tehnologie software, dar furnizand pietei servicii complementare, aduce BVB si Depozitarului Central (DC) o serie de alte avantaje, cum ar fi reducerea costului total cu platforma tehnologica (total cost of ownership) pentru operarea noii versiuni a sistemului Arena; combinand costul de platforma astfel redus cu cresterea capacitatii de procesare, costul per operatie este mult diminuat, dar si cresterea gradului de libertate in gestionarea operatiunilor de sistem ale fiecarui utilizator Arena, deoarece in arhitectura cu sisteme separate scade gradul de dependenta operationala intre trading si post-trading”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Bursei de Valori Bucuresti.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB spune ca Bursa pregateste in prezent un pachet de noi functii ale platformei Arena care vizeaza imbunatatirea accesibilitatii pietei, implementarea unor noi tipuri de ordine, imbunatatiri ale mecanismelor de tranzactionare, precum si o extensie a platformei Arena Post-Trading, dezvoltata de BVB pentru Depozitarul Central, cu noi functii pentru optimizarea decontarii si managementul riscului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri