Companiile mari din piata Rasdaq ar trebui sa ia in considerare un transfer pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti avand in vedere noua lege care prevede desfiintarea in viitor a Rasdaq, considera Alexandru Birsan, partener in cadrul casei de avocatura PeliFilipsi membru grupul de lucru Great Barriers Shift.

“Cred ca o societate mare de pe Rasdaq n-ar face rau sa se transfere pe bursa. Compania este obisnuita cu anumite raportari, cu un anumit standard de comportament al conducerii, iar listarea ii aduce niste posibilitati de finantare care nu le are daca nu este pe o bursa”, a declarat el intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO.

La inceputul acestei luni, plenul Camerei Deputatilor a votat propunerea legislativa care viza statutul Rasdaq, piata urmand sa fie desfiintata in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Companiile vor trebui sa convoace Adunari Generale ale Actionarilor (AGA), urmand ca actionarii sa decida daca transfera compania pe o alta bursa reglementata, pe un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), sau daca se retrag din companie. In cazul in care actionarii nu decid transferul pe un ATS sau pe o piata reglementata, compania va deveni delistata dupa desfiintarea Rasdaq.

Citeste si:
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească...
De teama coronavirus,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Birsan, PeliFilip: Pragul la SIF-uri era o bariera in piata de capital
Setari Cookie-uri