Credeati ca scaderea burselor v-a lovit? Warren Buffett a pierdut 2 mld. dolari in doua zile

Berkshire Hathaway, grup financiar controlat de celebrul investitor Warren Buffett, a suferit pierderi serioase in ultimele doua zile dupa ce actiunile Coca Cola si IBM s-au prabusit pe burse ca urmare a celor mai recente rezultate financiare.

Pe hartie, Buffett a pierdut 1 mld. de dolari din investitia in Coca Cola, compania raportand un profit sub asteptari in T3, de 2,11 mld. dolari, in scadere cu 14%. Coca Cola a scazut cu 6% pe bursa americana, toate cresterile din 2014 fiind astfel spulberate, scrie CNN. Warren Buffett detine peste 400 milioane de actiuni ale companiei americane, fiul acestuia fiind chiar in Consiliul de Administratie al Coca Cola.

Problemele pentru Buffett au inceput insa inca de luni, cand investitorul a pierdut 1,3 mld. dolari pe fondul caderii actiunilor IBM. Profitul IBM a scazut cu 17% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare din 2013, la 3,5 mld. dolari, in timp ce veniturile companiei americane au coborat cu 4%, la 22,4 mld. dolari. Actiunile companiei de IT au scazut cu 7% imediat dupa anunt.

Totusi, nu toate stirile sunt proaste pentru Warren Buffett. Actiunile Berkshire Hathaway au crescut usor in sedintele de luni si marti, iar nivelul intregului an pastreaza o crestere totala de 17%.

Foto: Flickr / Stuart Isett

Citeste si:
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Topul celor care au castigat...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri