“Ca antreprenor te chinui sa aduci valoare in business-ul tau si atunci cand mergi la banca in fata ta vine un angajat disperat sa faca comision, care iti cere niste documente carora de cele mai multe ori le da ‘forward’ mai departe. Ce intelege acel angajat daca eu ii spun ca incercam sa generam ecosisteme digitale de brand? Poate sa inteleaga si sa analizeze ce fac eu? Va spun eu ca nu. Aceasta este problema: in loc sa stea jos sa discute cu tine si sa vada ce business si ce potential ai, bancherul se uita doar la o balanta; ca IMM, pentru o banca esti doar o balanta pe 3 luni”, a declarat Alexandru Cernatescu, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu MasterCard si Telekom Romania.

Ca antreprenor te chinui sa aduci valoare in business-ul tau si atunci cand mergi la banca in fata ta vine un angajat disperat sa faca comision, care iti cere niste documente carora de cele mai multe ori le da ‘forward’ mai departe

Seful Infinit Solutions se declara de acord cu faptul ca bancile trebuie sa isi cantareasca riscurile asumate, insa in acelasi timp subliniaza ca au nevoie de o specializare mai mare, in functie de clientul abordat.

“As da exemplul nostru: o companie infloritoare, intr-o industrie de digital advertising care pe plan extern creste cu mii la suta si avem nevoie de o creditare care sa ne permita sa mergem si mai departe. In Romania nu avem fonduri specializate de high risk – high return, asa ca apelam la banci. Eu ma intreb insa cine din banca poate sa interpreteze adevarata valoare a companiei, fara a lua in calcul doar bilantul pe ultimele luni? Noi prestam servicii, nu avem nevoie de asset-uri, avem laptopuri, calculatoare si 50 de angajati; cu ce sa garantez un credit catre banca?”, a mentionat Alexandru Cernatescu.

Bursa de Valori Bucuresti incearca de asemenea sa atraga IMM-uri aflate in cautarea unei finantari, in aceasta toamna operatorul celei mai mari piete de actiuni din Romania lansand platforma AeRO, dedicata companiilor mici si mijlocii.