BERD a cumparat 4,99% din actiunile BVB in dorinta de a sustine piata de capital

BERD a cumparat 4,99% din actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in dorinta de a sprijini dezvoltarea pietei de capital, a anuntat miercuri institutia financiara internationala.

La pretul de marti, de 30,6 lei/titlu, pachetul de actiuni cumparat de BERD valoreaza 11,7 milioane lei (2,64 milioane euro). "Bursa de Valori Bucuresti isi propune sa actioneze ca un catalizator in finantarea economiei tarii. In calitate de actionar, BERD va contribui la dezvoltarea, in continuare, a guvernantei corporative la Bursa de Valori Bucuresti si la companiile listate pe Bursa. Vom munci pentru a defini Bursa de Valori Bucuresti ca o bursa de referinta pentru emitentii si brokerii romani, precum si pentru investitorii cu un apetit pentru actiunile romanesti si alte instrumente financiare", a declarat intr-un comunicat Phil Bennett, prim vicepresedintele BERD, conform Mediafax.

Investitia BERD in infrastructura pietei de capital din Romania este parte a strategiei pe termen lung a bancii de a dezvolta piata de capital locala prin investitii, consultanta tehnica si suport pentru reforma, potrivit sursei citate.
In Romania, BERD a subscris recent la ofertele publice initiale ale distribuitorului de energie electrica Electrica si producatorului de gaze naturale Romgaz si a participat la toate emisiunile de obligatiuni din ultimii doi ani, in cadrul unui program dedicat.

Bursa de Valori Bucuresti este listata pe propria piata reglementata din anul 2010. In septembrie, la BVB erau listate 83 de companii, inclusiv OMV Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Electrica si Transgaz. Capitalizarea totala a pietei este de circa 30 miliarde de euro.

Citeste si:
BERD înrăutățește prognoza economică pentru România
BERD înrăutățește prognoza...
Sursa foto: Bursa, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri