“Bursa de Valori poate da o noua viata companiilor. Pentru companiile bune, sa devina companii listate pe una din pietele BVB este echivalentul unei transfuzii de sange. Noi, cei de la BVB, ne bucuram ca putem sprijini acest proces si multumim tuturor partenerilor nostri implicati in acest proiect”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

La evenimentul organizat luni au participat peste 200 de persoane, reprezentanti ai aproape 140 de emitenti si reprezentanti ai societatilor de intermediere, membri ai BVB.

“Legea 151/2014 reprezinta o schimbare importanta pentru piata de capital romaneasca, intrucat clarifica statutul unei piete aflate de mult timp intr-o situatie de precaritate perpetuata. Aceasta lege aduce, insa, in acelasi timp, o serie de provocari pentru companiile listate pe RASDAQ - incepand de la intelegerea prevederilor legale si a optiunilor de care dispun, pana la implementarea acestora. Am dorit prin acest eveniment sa venim in ajutorul acestor companii, clarificand eventualele neintelegeri legate de noul cadru legal si implicatiile sale si explicand in detaliu care sunt urmatorii pasi de urmat”, a mentionat Alexandru Birsan, partener PeliFilip SCA.

Citeste si:

In cadrul evenimentului au mai oferit prezentari si studii de caz reprezentanti ai Bancii Transilvania, Conpet SA Ploiesti, Electromagnetica si Braiconf Braila, despre experienta companiilor pe care le reprezinta, in calitate de emitenti.

Pe piata RASDAQ sunt listate peste 900 de companii, cu o capitalizare cumulata de 7,5 miliarde lei (1,7 miliarde euro) la jumatatea lunii noiembrie.

Statutul RASDAQ a fost una dintre cele mai problematice situatii care au afectat opinia investitorilor despre piata de capital, deoarece aceasta piata nu este incadrata, conform directivei MIFID, nici in categoria pietelor reglementate, nici in cea a sistemelor alternative de tranzactionare.