SIF Muntenia revine in genunchi pe Bursa: actiunile se prabusesc cu aproape 6%

Actiunile SIF Muntenia (SIF4) au revenit la tranzactionare in sedinta de miercuri la ora 11:15, titlurile societatii fiind in cadere cu aproape 6% dupa primele tranzactii.

La ora 11:40, un titlu SIF4 se tranzactiona la un pret de 0,8895 lei, in scadere cu 5,88%.

Scaderile vin in contextul in care DIICOT a realizat luni 31 perchezitii investigand delapidarea SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana (SIF1), precum si manipularea pietei de capital. Gabriel Filimon, seful SAI Muntenia Invest, societatea detinuta de SIF1 care administreaza SIF Muntenia, a fost audiat la DIICOT dar nu a fost retinut.

In schimb, Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu (foto), si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fusesera retinute in acest dosar - Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si Stere Gardan. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Timis.

Citeste si:
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească...
De teama coronavirus,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri